У Фінляндії активісти вимагали припинити видачу туристичних віз росіянам

У Фінляндії активісти вимагали припинити видачу туристичних віз росіянам

Фото
Укрінформ
Перед будівлею Урядового палацу у Гельсінкі відбулася акція, учасники якої закликали уряд Фінляндії закрити кордон для російських туристів та припинити видачу туристичних віз.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Товариство українців Фінляндії (Ukrainian Association in Finland).

«Дякуємо усім, хто приєднався до протесту під Урядовим палацом «NO ENTRY FOR russian tourists» Сподіваємось, уряд Фінляндії прийме відповідне рішення під тиском громадськості», – йдеться в дописі.

У анонсі події йшлося, що нинішнє рішення про обмеження видачі туристичних віз не розв'язує проблему. Більше мільйона шенгенських віз, виданих громадянам Росії, залишаються дійсними, і їхні власники використовують Фінляндію як туристичний хаб. 

Читайте також: У столиці Фінляндії створили величезну живу карту України

«В’їзд до ЄС – це не право, а привілей. І громадяни країни, яка веде війну, не можуть користуватися цим привілеєм, наче нічого не відбувається», – наголосили в ТУФ.

Також українці Фінляндії створили петиції про заборону в'їзду російським туристам. Першу можуть підписати тільки громадяни Фінляндії, другу – всі інші.

Нагадаємо, 20 вересня Фінляндія направила Європейській комісії лист із пропозицією запровадити загальні рекомендації для всіх країн Шенгенської зони щодо скасування чи визнання недійсними віз, виданих громадянам російської федерації, а також обмежень на їхній в’їзд.

Як повідомляв Укрінформ, 19 вересня набула чинності заборона Польщі та країн Балтії на в’їзд росіян із шенгенськими візами.

Фото: Ukrainian Association in Finland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-