У Канаді відзначили День українсько-канадської спадщини

У Канаді відзначили День українсько-канадської спадщини

Укрінформ
У канадській провінції Альберта, відзначаючи День українсько-канадської спадщини, на площі біля парламенту провінції у місті Едмонтон підняли прапор України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Едмонтоні.

«130-років тому перші українські переселенці прибули до провінції. Сьогодні в Альберті живе близько 370 тис. канадців українського походження і близько 1.4 млн по всій Канаді. Українці за 130 років стали важливою частиною канадського суспільства, зробити величезний внесок у розвиток провінції та країни, збагатили Канаду самобутньою українською культурою і традиціями», – йдеться в дописі.

Перед присутніми виступив Генеральний консул України Олександр Данилейко. Він наголосив на важливості продовження допомоги Україні й українцям, що прибувають до провінції, тікаючи від жахів розв'язаної росією війни, поспілкувався з новоприбулими дітками.

Зауважимо, що Посольство України в Канаді повідомило на своїй фейсбук-сторінці, що День української спадщини також відзначили у провінції Онтаріо.

«Війна Росії в Україні показує наскільки це важливо. Війна руйнує життя людей – багату архітектурну та культурну спадщину країни. З початку вторгнення російська армія пошкодила або знищила щонайменше 450 культурних об'єктів», – наголошується в дописі.

Диппредставництво висловило вдячність українській громаді за збереження та розвиток української спадщини та традицій в Канаді.

З Днем українсько-канадської спадщини українців Канади привітав Світовий конґрес українців (СКУ). 

«Канада – дуже близька по духу країна до України. Українці Канади вже впродовж багатьох поколінь надзвичайно ретельно плекають всі українські традиції та виховують справжніх свідомих українців», – наголосили в СКУ. 

Нагадаємо, що у канадському містечку Ламонт відзначили День Незалежності України та 130-ту річницю поселення українців до провінції Альберта.

Фото: Consulate General of Ukraine in Edmonton / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-