В Австрії вшанували пам’ять міністра земельних справ УНР Ковалевського

В Австрії вшанували пам’ять міністра земельних справ УНР Ковалевського

Фото
Укрінформ
Представники Української організації скаутської «Пласт» в Австрії вшанували на цвинтарі в Інсбруку пам’ять міністра земельних справ УНР Миколи Ковалевського з нагоди 130-ліття з дня його народження.

Як передає Укрінформ, про це PLAST – Ukrainischer Pfadfinderbund in Österreich повідомив у Фейсбуці.

«З цієї нагоди в рамках пластового проєкту «Врятуй могилу героя – придбай благочинну цеголку» на його могилі було відправлено панахиду, вшановано запаленням свічок та встановленням синьо-жовтого букета», – йдеться в дописі.

Пласт висловив щиру подяку представникам української молоді у провінції Тіроль Ігорю Гінді та отцеві Андрію Кітику за спільну добру справу.

Микола Миколайович Ковалевський народився 3 вересня 1892 року на Чернігівщині. Був міністром земельних справ Української Народної Республіки. Політичний діяч, кооператор і публіцист, поет. Автор мемуарів, виданих в Австрії. В останні роки життя був головою Українського Допомогового Комітету Австрії. Помер 18 серпня 1957 року в Інсбруку – головному місті провінції Тіроль у західній Австрії.

У 2008 році зусиллями посла України Євгена Чорнобривко було віднайдено та оплачено оренду могили. У 2017 році стараннями української громади Інсбрука та пароха о. Володимира Волошина та студентів богословів о. Володимира Мамчина та о. Романа Птасюка було впорядковано могилу. У червні цього ж року посол України в Австрії Олександр Щерба поклав вінок до відновленого поховання.

Нагадаємо, Пласт Австрії спільно з українською громадою Зальцбурга вшанували місце спочинку українських цивільних біженців.

Фото: PLAST – Ukrainischer Pfadfinderbund in Österreich / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-