СКУ привітав українську «Просвіту» в Аргентині з 98-річчям

СКУ привітав українську «Просвіту» в Аргентині з 98-річчям

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) привітав Українське культурне товариство «Просвіта» в Аргентинській Республіці з 98-ю річницею.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Наголошується, що Конґрес високо цінує досягнення УКТ «Просвіта» за 98 років у розвитку українського суспільного життя на аргентинській землі.

«Ми раді відзначити багаторічну успішну співпрацю «Просвіти» з СКУ та дякуємо всім її членам на чолі з головою правління, регіональним віцепрезидентом СКУ Юрієм Данилишиним», – ідеться в привітанні.

Читайте також: У Буенос-Айресі діаспора взяла участь у «Дні України»

У СКУ нагадали, що УКТ «Просвіта» гуртує українців та їхніх нащадків серед аргентинського суспільства, зокрема, через популяризацію української культури, підтримку національних та суверенних інтересів українського народу.

Зауважимо, що початком створення УКТ «Просвіта» (Asociación Ucrania de Cultura PROSVITA) вважається проведення установчих зборів, що відбулося 1 серпня 1924 року у Буенос-Айресі.

Нагадаємо, учні української «Рідної Школи» при Українському культурному товаристві «Просвіта» в Буенос-Айресі разом зі своїми вчителями, батьками та членами Спілки української молоді провели заняття під назвою «Мир Україні».

Фото: СКУ та Roman Danylyszyn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-