Виставка малюнків дітей з України відкрилася у Французькому інституті в Ризі

Виставка малюнків дітей з України відкрилася у Французькому інституті в Ризі

Фото
Укрінформ
Відкриття виставки малюнків дітей із сімей українських біженців у Латвії стало однією з головних подій на святкуванні національного свята Франції, Дня взяття Бастилії, яке проходило в комплексі Посольства Франції – Французького інституту в Ризі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відкриваючи дипломатичний прийом з нагоди свята, посол Франції у Латвії Орелі Руайє-Гунен окремо відзначила героїчний спротив українського народу російській агресії та підтримку, яку надають Україні демократичні країни, зокрема Франція.

Крім того, пані посол розповіла про підсумки головування Франції в Раді Євросоюзу в першому півріччі цього року, а також підбила підсумки участі французьких військовослужбовців у навчаннях у Латвії.

Під час промови Руайє-Гунен запросила гостей відвідати виставку малюнків дітей українських біженців у великій кімнаті Французького інституту в Ризі. Підготувала цю виставку латвійська мистецтвознавиця, галеристка Габріела Каб'єр.

Ще у березні, коли в Латвію почали прибувати українські біженці, і серед них багато дітей, виникла ідея допомогти їм через творчу діяльність позбутися стресу та тривоги, що з’являються під час війни. Для цього Каб'єр організувала мистецький майданчик, яким керували ризький художник Антон Глотов, а також художниця, що переїхала з Києва, Агнеса Локшина.

Перша виставка відкрилася у трьох кімнатах Недільної школи кафедрального собору Святого Єкаба (Католицька церква в Латвії). Друга виставка, у Французькому інституті, триватиме до кінця літа. Потім її планується повезти в інші країни Євросоюзу.

Також найближчими днями відбудеться благодійний аукціон, на якому продаватимуть права на копірайт кращих дитячих малюнків. Кошти підуть на придбання джгутів-турнікетів для зупинки кровотечі, які будуть відправлені в Україну як для цивільного населення, так і для військових.

Зауважимо, що 14 липня у Франції відзначають Національне свято – День взяття Бастилії.

Як повідомлялося, посол Франції Етьєн де Понсен у Києві вручив видатній українській поетесі та письменниці Ліні Костенко найвищу нагороду Франції – Орден Почесного легіону.

Нагадаємо, Латвійський національний театр спеціально для українських біженців зробив адаптацію культової вистави "Дні кравців у Силмачах", для чого був підготовлений переклад і паралельний дубляж українською мовою.

Фото: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-