Українська громада організувала благодійний турнір з мініфутболу в Гельсінкі

Українська громада організувала благодійний турнір з мініфутболу в Гельсінкі

Фото
Укрінформ
Товариство українців у Фінляндії за підтримки Посольства України провело у Гельсінкі 19 червня благодійний турнір з мініфутболу «Кубок Єднання».

Як передає Укрінформ, про це Товариство українців у Фінляндії (ТУФ) / Ukrainian Association in Finland повідомило у Фейсбуці.

Попри дощ, на турнір з’їхалися команди з усієї Фінляндії, і не тільки українські. Загалом за кубок змагалися 11 команд.

Усі команди було розподілено на дві групи. Вони зіграли по круговій системі, кожна з кожною. Переможці груп та команди, які зайняли другі місця розіграли призові місця.

Читайте також: У Фінляндії українка пече торти для допомоги постраждалим від війни дітям в Україні

За результатами змагань перше місце посіли Козаки Helsinki. Друге місце – Inter Mamut Helsinki. Третє місце – 3 Тайм Turku. Найкращий гравець – Олександр Собко (Цинічні Бандери). Найкращий воротар – Володимир Шимончук Vladimir Shymonchuk (Козаки).

Благодійний внесок від кожної команди за участь у Турнірі становив 70 євро. Свій внесок зробила Федерація вболівальників Фінляндії, Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry @Suomifanit. Також проходив ярмарок з продажу виробів з українською символікою. Усі вторговані кошти – 1786 євро – будуть спрямовані на гуманітарну допомогу українцям.

Читайте також: Україна оточила посольство росії у Фінляндії

Пожертву можна зробити за посиланням.

Товариство українців у Фінляндії подякувало всім командам-учасникам та суддям, а також родині Гончаренків – Валерію та Євгену – за організацію і супровід події.

Нагадаємо, у квітні у столиці Фінляндії близько шести тисяч людей зібралися Сенатській площі, щоб показати свою солідарність з Україною та вимагати більш рішучих дій від ЄС для припинення російської війни.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Oleksandr Shybinskyi, Ivan Zemlemer, Natali Shen

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-