У Фінляндії українка пече торти для допомоги постраждалим від війни дітям в Україні

У Фінляндії українка пече торти для допомоги постраждалим від війни дітям в Україні

Фото
Укрінформ
У місті Вантаа, що у передмісті Гельсінкі, мешкає українка Ольга Біла, яка робить торти з українською тематикою, скеровуючи отримані від їх продажу кошти на допомогу дітям, які постраждали від російської війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє фінське видання Yle.

«Фінляндська українка Ольга Біла завжди захоплювалася фітнесом і здоровим способом життя. Родом Ольга зі Львова. Вона переїхала до Фінляндії шість років тому і перетворила своє хобі на кар'єру, випікаючи корисні торти на замовлення. Вони не містять глютену та цукру, а деякі підходять для веганської або кето-дієти», – розповідає видання.

Вторгнення Росії в Україну стало для Ольги величезним потрясінням. «Я була в шоці. Не знала, що робити та як жити тут, у Фінляндії, далеко від України. Але потім у мене з'явилася ідея, як я можу допомогти українцям, які приїхали до Фінляндії, та українцям, які залишилися в Україні, і водночас підбадьорити себе і знову знайти бажання працювати», – поділилася Ольга.

Читайте також: Україна оточила посольство росії у Фінляндії

Українка запропонувала своїм клієнтам замовляти торти з оформленням, яке так чи інакше пов'язане з Україною. Виторг від продажу тортів йде через благодійні організації на підтримку постраждалих від війни українських дітей.

«Це ідея була більш ніж геніальною. Торти купують або родичі біженців, або підтримують Україну. Усі дуже раді тортам. Я ніколи не бачила такої радості», – розповіла Ольга.

Ідеї ​​для оформлення вигадує Ольга чи її клієнти. Крім синьо-жовтих тортів, вона зображує на тортах український герб, традиційні українські візерунки вишиванки та навіть сім'ю Сімпсонів, що розмахує українськими прапорами.

У міру своїх сил і можливостей у випіканні тортів Ользі допомагає її чоловік. Також він працює волонтером-перекладачем для українських біженців.

У Фінляндії подружжя планує надалі допомагати українцям, зокрема й новими тортами.

Нагадаємо, у Гельсінкі, у церкві Темппеліаукіо (Temppeliaukion kirkko), відбувся благодійний гала-концерт на підтримку жертв війни в Україні.

Фото: yle.fi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-