На вокзалі у Гельсінкі відкрилася фотовиставка «Ціна свободи»

На вокзалі у Гельсінкі відкрилася фотовиставка «Ціна свободи»

Фото
Укрінформ
На Центральному залізничному вокзалі Гельсінкі відкрилася виставка українських фотографів «Ціна свободи» – візуальна концентрація трагедії та волі до життя та перемоги, яку символізує незалежна Україна.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Товариство українців у Фінляндії (ТУФ) Ukrainian Association in Finland.   

За словами українського фотографа з Гельсінкі, куратора виставки, вона наближає особисті історії українців до фінської публіки. На вокзалі люди з різних міст Фінляндії та інших країн можуть вільно зустрітися з цими картинками. Вони дають краще зрозуміти реальність, з якою стикаються українці з 24 лютого – жахлива реальність війни.

«Поки фото України, опубліковані на міжнародному рівні, здебільшого зроблені іноземними фотографами, ми хотіли виставити роботи українських фотографів, які менш відомі Ми хотіли показати різні історії – втрати, евакуація, руїни, волонтерство, ховання в укриттях. А ще ми представляємо фотографії України перед вторгненням – красивої та чарівної», – сказав він.

На відкритті виставки особливими гостями були: голова парламентської групи дружби з Україною Петро Істман, який вразив відвідувачів виконанням української пісні «Reve ta stogne Dnipr shyrokyi», Анрі Хірвеноя потужним віршем «Ода за Україну» та Алексі Кльове із запальною композицією «Варіації Калини».

ТУФ подякувало Українській асоціації професійних фотохудожників, медіапроєкту Ukraїner та окремим фотографам, які люб'язно надали фотографії.

Виставка проходить за підтримки VR-Group, Helsinki Events Foundation #helsinkip äiv ä, P åg å та Planex. Вона триватиме до 2 липня.

Нагадаємо, у Гельсінкі, у церкві Темппеліаукіо (Temppeliaukion kirkko), відбувся благодійний гала-концерт на підтримку жертв війни в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Ukrainian Association in Finland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-