У Ризі презентували першу білінгвальну абетку для українських дітей

У Ризі презентували першу білінгвальну абетку для українських дітей

Фото
Укрінформ
У Ризькому соціально-культурному центрі для українців Common Ground представили першу білінгвальну українсько-латиську абетку для українських дітей, які перебувають у Латвії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці поінформувало Посольство України в Латвії.

Азбуку презентували Перша Леді Латвії пані Андра Левіте та Посол України в Латвії Олександр Міщенко. Це подарунок українським дітям дошкільного та молодшого шкільного віку, які змушені були через війну росії проти України залишити свої домівки та прибули до Латвії.

За підтримки латвійського благодійного фонду Ziedot.lv, Arctic Paper Baltic States та Єлгавської друкарні під патронатом Першої Леді Латвії Андре Левіте було випущено 4 тисячі екземплярів книги.

Автор та ілюстратор українсько-латиської абетки Марія Зурікова. Друк книги здійснило Видавництво Droši un Koši.

Посол України зазначив, що ця абетка для українських дітей допоможе вивчати латиську мову, інтегруючись до нового середовища та підготуватись до навчального року в латиськомовних школах.

На заході також виступили Перша Леді Латвії Андра Левіте, керівник соціально-культурного центру для українців «Common Ground» Інеса Дабола, керівник благодійного фонду Ziedot.lv Рута Діманта.

Нагадаємо, Київський Театр драми та комедії на лівому березі Дніпра відкрив європейські гастролі з виставою «Погані дороги» успішним показом у столиці Латвії.

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-