В Естонії провели День української культури

В Естонії провели День української культури

Фото
Укрінформ
На території комплексу Талліннська телевежа відбувся День української культури, у якому взяли участь представники столичних і регіональних українських осередків, що входять до Асоціації українських організацій в Естонії та до складу Конгресу українців Естонії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Естонській Республіці.

Захід, який відбувся за сприяння Посольства України в ЕР та активної участі українських громадських організацій, організували Міжнародна асоціація жінок Естонії та Фонд Талліннської телевежі.

«До програми Дня української культури було включено проведення ярмарку українських товарів, дегустація української кухні, розширена музична програма, проведення майстеркласів з виготовлення української народної іграшки і плетіння камуфляжних сіток, відкриття Дитячої української літературної полички, демонстрація українських фільмів», – ідеться в повідомленні.

Перед присутніми виступили український дитячий аматорський хор, фольклорний ансамбль «Журба», фольклорне тріо «Родовід», музичний гурт «Artsich». Пролунали у авторському виконанні поетичні твори відомої української поетеси Ольги Литвин та Ольги Тимошенко, а в кінозалі телевежі демонструвався українських художній фільм «Потрібна мені вулиця».

З вітальним словом на заході виступила Посол України в Естонії Мар’яна Беца.

Зауважується, що кошти за продані квитки буде направлено на допомогу українцям, що постраждали від війни, а також на допомогу ЗСУ.

Нагадаємо, представники української громади Естонії відзначили в Українському культурному центрі столиці країни м.Таллінн День Вишиванки, яка є одним із символів української культури, віддзеркаленням української душі та українського характеру.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-