Українці провели у Варшаві Марш вдячності польському народові

Українці провели у Варшаві Марш вдячності польському народові

Фото, відео
Укрінформ
У Варшаві тисячі українців взяли участь у великому Марші вдячності польському народові за підтримку нашої країни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники маршу зібралися біля парламенту Польщі та центральними вулицями, повз Президентський палац рушили на Замкову площу. Вони несли в руках прапори України і Польщі, а також плакати з написами польською мовою “Дякуємо!”. “Дякуємо вам, друзі!” тощо.

Люди скандували польською мовою “Дякуємо, дякуємо!”, “Хай живе Польща”, “Слава Україні!” та дарували перехожим квіти і синьо-жовті значки.

Українці провели Марш вдячності у Варшаві / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

На Замковій площі організатори заходу попросили усіх охочих узяти участь у двох акціях: написати маркером свої побажання на великому українському прапорі, а також залишити відбитки пальців на плакаті з двома серцями - синьо-жовтого та біло-червоного кольорів, що символізують українсько-польську дружбу.

У концерті взяли участь Марія Бурмака, TVORCHI, відомий польський колектив Poparzeni Kawą Trzy та інші. На сцену виходили жінки та діти, які приїхали до Польщі з Бучі, Харкова, Маріуполя та інших міст України, які постраждали від російської агресії. Вони розповідали про ситуацію у своїх містах, а також дякували польському народу за допомогу.

Читайте також: Дякуємо, Польще: на Варшавському книжковому ярмарку відкрили український стенд

Під час прямого включення у Другий міжнародний благодійний телемарафон Save Ukraine - #StopWar посол України Андрій Дещиця з варшавської сцени запропонував відзначити Польщу Нобелівською премією миру за її внесок у підтримку українців і досягнення миру в нашій країні.

Організаторами маршу та концерту у Варшаві виступили Євромайдан-Варшава, фундації Uniters та “Наш Вибір”. Захід відбувся під патронатом посла України в Польщі Андрія Дещиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-