У США вшанували пам’ять українців, полеглих за свободу й незалежність Батьківщини

У США вшанували пам’ять українців, полеглих за свободу й незалежність Батьківщини

Фото
Укрінформ
У місті Саут-Баунд-Брук (штат Нью-Джерсі, США) у другу неділю після Великодня у православному Свято-Андріївському соборі відбулося молитовна підтримка України та панахида на вшанування світлої пам’яті українців та українок, полеглих за свободу й незалежність Батьківщини.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Нью-Йорку.

Літургії у духовному осередку були відслужені Високопреосвященнішим Митрополитом Антонієм та Високопреосвященнішим Архієпископом Даниїлом разом зі священниками УПЦ США.

Також в Українському культурному центрі відбувся благодійний базар, на якому можна було придбати різноманітні українські сувеніри, книги, вбрання, а також скуштувати смаколики.

Крім того, перед Церквою-пам'ятником Св. Андрія було розгорнуто експозицію з понад 500 фотографій про нинішню криваву війну кремля проти України, скомпонованих навколо 225 свічок на вшанування пам’яті невинних дітей.

«Вклоняємось Ієрархам, священництву та вірним УПЦ США за вашу невтомну підтримку Батьківщини та Українського народу у ці важкі часи, зміцнення міжнародної солідарності з Україною та віри в нашу Перемогу», – подякували у ГКУ.

Нагадаємо, в Українській православній церкві св. Андрія (St Andrew Ukrainian Orthodox Church) у Вашингтоні на світле свято Воскресіння Господнього за Східним обрядом українська громада разом з представниками Посольства об’єдналися у молитві за перемогу України та повернення миру на рідну землю.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Consulate General of Ukraine in New York / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-