СКУ закликав світ визнати злочини росії в Україні геноцидом

СКУ закликав світ визнати злочини росії в Україні геноцидом

Укрінформ
Світовий конґрес українців підтримав ухвалену Верховною Радою 14 квітня постанову, що визнає дії російських збройних сил і політичного керівництва росії в Україні актами геноциду проти українського народу, та закликав міжнародну спільноту визнати дії російської федерації в Україні геноцидом.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У своїй заяві президент СКУ Павло Грод підкреслив, що весь світ жахнувся від вторгнення та геноциду росії.

«Увесь цивілізований світ був вражений жорстокими звірствами, що вчиняли російські військові в Україні. Однак допоки триває офіційне розслідування, ми бачимо все більше і більше доказів, що масові катування, зґвалтування та вбивства мирних жителів у Бучі, Гостомелі та багатьох інших містах і селах по всій Україні не були «випадковістю», і що російські солдати отримали схвалення робити це з самого  початку їхнього вторгнення. Це етнічна чистка і безперервне винищення українського народу, яке триває і сьогодні на всіх територіях, окупованих російськими військами», – наголосив він.

Читайте також: Павло Ґрод, президент Світового конгресу українців

Світовий конґрес українців закликає Організацію Об’єднаних Націй, Європейський Парламент, Раду Європи, уряди та парламенти всіх цивілізованих країн підтримати це рішення українського парламенту. Ми також продовжуємо закликати союзників України негайно надати їй сучасне важке озброєння, щоб українці могли зупинити ці звірства, які чинить росія.

Читайте також: СКУ придбав спорядження для захисників України на 18 млн доларів

Також СКУ закликає всіх українців та друзів України по всьому світу до дій:

  • Напишіть своїм урядам та обраним посадовим особам, закликаючи їх визнати звірства росії в Україні геноцидом;
  • Контактуйте зі ЗМІ у вашій країні, пишіть статті, використовуйте соціальні мережі, щоб поділитися правдою про жорстокий і невиправданий напад росії на суверенну Україну;
  • Організовуйте публічні демонстрації та мітинги для підвищення обізнаності громадськості про звірства та для громадського тиску з вимогою допомогти Україні.

У СКУ нагадали, що, за даними МВС України, на нещодавно звільненій території Київської області виявлено понад дев’ятсот тіл цивільного населення. Тривають слідчі дії в інших регіонах, зокрема, в Харківській та Сумській областях. Переважна більшість загиблих була вбита пострілами, а не обстрілами, що свідчить про системне звірство росії з метою знищення українців.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Нагадаємо, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-