У Лівані відбулася поминальна акція «Я – Буча»

У Лівані відбулася поминальна акція «Я – Буча»

Фото
Укрінформ
Посольство в Лівані разом з українськими громадськими організаціями провело поминальну акцію Je suis Butcha» («Я – Буча») в пам'ять жорстоко вбитих росіянами дітей, жінок, людей похилого віку з Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Бородянки, Маріуполя та Краматорська.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Лівані.

Зауважується, що акція одночасно пройшла у трьох регіонах країни: на півдні – місто Тир; у центрі – Баабда, Український парк біля Посольства України в Лівані – та на півночі, у місті Жбейль (Біблос), біля Українського скверу.

«Вшанувати пам'ять загиблих у Баабді прийшли представники дипломатичного корпусу, депутати ліванського парламенту, ліванці, українці, усі небайдужі люди. Вони принесли квіти, свічки, дитячі іграшки», – йдеться в дописі.

У Посольстві додали, що на церемонії вшанування пам’яті жертв російської агресії в Українському парку виступили Посол України в Лівані Ігор Осташ та почесна гостя – донька Президента Лівану Клодін Аун.

Акція «Я – Буча» у ліванському місті Тир
Акція «Я – Буча» у ліванському місті Тир
Акція «Я – Буча» у ліванському місті Біблос
Акція «Я – Буча» у ліванському місті Біблос

Нагадаємо, в амфітеатрі Абухатер у Бейруті з метою збору коштів на підтримку України відбувся благодійний концерт «Від Бейрута до Києва», організований Посольством України у співпраці з «Громадою українців Лівану» та «Клубом випускників українських ВНЗ».

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область уже були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

8 квітня по залізничному вокзалу Краматорська, з якого щодня проводиться евакуація населення, росіяни вдарили двома ракетами, у наслідок чого загинули понад 50 людей, більше ніж 100 отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-