У Нідерландах діаспора обговорила з послом України питання інтеграції вимушених переселенців

У Нідерландах діаспора обговорила з послом України питання інтеграції вимушених переселенців

Фото
Укрінформ
Фундація «Українці в Нідерландах» провели зустріч з Послом України в Королівстві Нідерландів Максимом Кононенком, а також мером міста Гронінген, під час якої сторони обговорили ситуацію в Україні та питання інтеграції вимушених переселенців.

Як передає Укрінформ, про це «Українці в Нідерландах» (Oekraïners in Nederland) повідомили у Фейсбуці.

«Наші цілі – гуманітарна допомога в Україну, а також підтримати тут людей, які прибувають. Ми підготували пропозиції щодо допомоги вимушеним переселенцям з України. Ми також запропонували платформу, де діти та їхні батьки зможуть познайомитися з голландською мовою та культурою. Фундація «Українці в Нідерландах» прагне долучитися до розв'язання проблем студентів і розширення можливих зв'язків з голландським ринком праці», – йдеться в дописі.

Крім того, для українських біженців було організовано ігровий майданчик, де діти та батьки мали можливість зустрітися один з одним. Також була можливість поспілкуватися з психологами про трагедію, яку вони зазнали внаслідок подій в Україні.

«Приємно було познайомитися з кожним, обговорити проблеми... а також кожного обійняти та дати частинку тепла один одному в цей важкий час», – додали у фундації.

Нагадаємо, у Нідерландах організували безплатний онлайн-курс із надання першої домедичної допомоги; курс перекладено українською мовою.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Oekraïners in Nederland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-