У Відні пройшла чергова акція на підтримку України

У Відні пройшла чергова акція на підтримку України

Фото, відео
Укрінформ
У Відні у суботу пройшла чергова масова акція солідарності з Україною і засудження кривавої війни, розв’язаної росією проти України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

На організований австрійською організацією Vienna goes Europe мітинг прийшли сотні людей, щоб засвідчити свою підтримку українському народу та закликати до зупинення путіна. З промовами перед учасниками акції виступили представники української та австрійської громадськості, очільник дипмісії України в Австрії та австрійські депутати.

У своєму виступі посол України в Австрії Василь Химинець, зокрема, підкреслив, що третій тиждень війни росії проти України продемонстрував, що українці є "дуже сильною нацією, яка героїчно бореться за своє майбутнє". "Ми готові й далі боротися і ми це будемо робити, адже ми боремося за нашу Батьківщину, за наше майбутнє, але також за майбутнє усієї Європи. Дуже важливо, щоб і у Європі розуміли, що коли ми будемо разом, то обов’язково переможемо у цій війні", - зазначив він.

У Відні пройшла чергова акція на підтримку України / Фото: Василь Короткий. Укрінформ

Український посол також наголосив на важливості припинення австрійськими компаніями діяльності в росії та співпраці з країною-агресором. "Я закликаю усіх у Європі: будь ласка, підтримуйте нас і надалі. Потужний тиск на росію має залишатися й надалі дуже сильним. Передусім, мова йде про санкції, які мають бути дуже жорсткими та глибокими і мають привести до того, щоб путін нарешті зрозумів, що він має припинити цю війну", - заявив Химинець.

Він наголосив на необхідності "зробити все можливе для того, щоб більше не було ніяких лазійок для обходу цих санкцій". "Це важливо, адже багато російських бізнесменів та олігархів з росії, але також з Європи хочуть і далі продовжувати співпрацю з путіним та його режимом", - додав український посол.

За словами депутата Європарламенту (від Австрійської народної партії) Лукаса Мандля, те, що зараз відбувається в Україні є "не конвенційною війною, а – варварством". Він зазначив, що Європарламент реагує на розв’язану росією війну жорсткими санкціями, які будуть лише посилюватися.

З огляду на обстріли російськими військовим цивільних об’єктів та спричинені жертви серед мирного населення, Мандль вказав на те, що відповідальні обов’язково постануть перед трибуналом за скоєні злочини.

Євродепутат від Австрії також наголосив, що "хоробрість українок та українців викликає величезне захоплення".

Як відомо, у столиці Австрії, але також в інших містах країни, майже щодня від початку масштабного російського вторгнення в Україну проходять акції на підтримку українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-