У Ризі пікетували посольство РФ, протестуючи проти визнання «Л/ДНР» та погроз Кремля Україні

У Ризі пікетували посольство РФ, протестуючи проти визнання «Л/ДНР» та погроз Кремля Україні

Фото
Укрінформ
У столиці Латвії представники української громади та латвійські активісти 22 лютого вийшли на пікет до посольства РФ, протестуючи проти визнання Росією «республік» «Л/ДНР» і в цілому агресивної політики, військової ескалації РФ щодо України.

Про це розказав кореспондентові Укрінформу співорганізатор акції,  головуючий Конфедерації Українців Латвії «ВІЧЕ» Валерій Оленійчук.

«Події останніх двох днів спонукали нас до активності. Разом з депутаткою Ризької думи Ієвою Бранте ми зібрали та організували акцію за три години. В ній взяли участь представники різних українських патріотичних організацій Латвії, а також друзі України з латиської спільноти. Ми вдячні всім, хто зміг прийти на пікетування, включаючи - віцемера Риги Едвардса Смілтенса», - сказав Оленійчук.

За його словами пікетування тривало годину, в ньому брали участь 20 активістів (кількість, передбачена в Латвії для публічних заходів в умовах коронавірусних обмежень). Акція проходила під українськими, латвійськими національними прапорами а також прапорами 72 Бригади ЗСУ («Чорні запорожці»), з якою у Конфедерації «ВІЧЕ» склалися тісні дружні стосунки.

«Хочу сказати кілька слів особисто, від нашої родини. Ми з дружиною Юлією – обидва з Сєвєродонецька. До речі, на мегафоні, який був на сьогоднішній акції, є наклейка від наших друзів-волонтерів «Сєвєродонецьк – це Україна». Сьогодні, коли в Кремля існують плани встановити свою «ЛНР» по всій Луганській області, хочу побажати нашим сєвєродонецьким друзям мужності та стійкості», - сказав Оленійчук.

На акції були присутні представники українського телебачення, які висвітлювали події та спілкувалися з активістами.

Нагадаємо, 14-20 лютого в Ризі проходив тиждень солідарності з народом України, який проводили спільно Ризька мерія та Посольство України в Латвії. Акції підтримки нашої держави проходили всією Латвією, на честь чого український прапор був піднятий в 30 містах і самоуправліннях балтійської країни.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні верхня палата російського парламенту, Рада Федерації, одноголосно схвалила запит президента РФ щодо використання російських військових за кордоном.

Раніше Держдума та Рада Федерації ратифікували договори з псевдореспубліками «Л/ДНР» про дружбу та взаємну допомогу, включно з військовою.

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Путін 21 лютого оголосив про визнання «незалежності» маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази. Водночас він звинуватив Україну в ескалації нинішньої ситуації в ОРДЛО. Свій виступ Путін завершив погрозами Україні.

Нагадаємо, у латвійській столиці 20 лютого пройшла низка заходів з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, При цьому також була висловлена солідарність з Україною в поточних умовах військових погроз з боку РФ.

Фото: Конфедерації Українців Латвії «ВІЧЕ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-