У День Героїв Небесної Сотні МЗС Латвії підсвітили синьо-жовтими кольорами

У День Героїв Небесної Сотні МЗС Латвії підсвітили синьо-жовтими кольорами

Укрінформ
Дім Міністерства закордонних справ Латвії в День Героїв Небесної Сотні був підсвічений синьо-жовтим на згадку про річницю подій восьмирічної давнини та на знак солідарності з Україною у нинішніх обставинах.

Як передає Укрінформ, по це написав у Твіттері глава латвійського МЗС Едгарс Рінкевичс.

«Вісім років тому хоробрі українці й українки стояли за свою свободу. Латвія приєднується до наших українських друзів у відзначенні Дня Героїв Небесної Сотні. Україна - велика країна, ви боретеся за свободу й незалежність ви переможете. Латвія є і завжди буде з вами», – написав Рінкевичс.

Читайте також: У Ризі розгорнули 30-метровий прапор України і поставили стенд флешмобу #StandWithUkraine

Нагадаємо, що мерія Риги проголосила 14-20 лютого Тижнем солідарності з Україною. Над будівлею мерії був піднятий український прапор. Жовто-синій прапор також був піднятий в 30 містах і самоуправліннях Латвії.

Як повідомлялося, в Україні згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року відзначають 20 лютого День пам’яті Героїв Небесної сотні.

Саме 18-21 лютого 2014 року у Києві були найжорстокіші протистояння між силовиками та учасниками Революції Гідності. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану.

17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію Гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

105 Героям Небесної Сотні посмертно надано звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.

Фото: Edgars Rinkēvičs / Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-