У Ризі розгорнули 30-метровий прапор України і поставили стенд флешмобу #StandWithUkraine

У Ризі розгорнули 30-метровий прапор України і поставили стенд флешмобу #StandWithUkraine

Фото
Укрінформ
У Ризі на площі Свободи в рамках тижня солідарності Латвії з народом України, який протистоїть російській агресії, було розгорнуто 30-метровий український прапор, що символізує підтримку з боку Латвії.

Про це повідомляє Укрінформ з посланням на фейсбук-сторінку Посольства України в Латвії. 

Також на площі Свободи в Ризі був встановлений символічний фотостенд з картою України, біля якого мешканці та гості Риги можуть сфотографуватися, висловлюючи підтримку суверенітету нашої держави. Надалі ця інсталяція до 20 лютого буде розміщена біля Посольства України. Відтак усі мешканці та гості столиці Латвії зможуть зробити фото та приєднатися до флешмобу #StandWithUkraine.

У заході взяли участь парламентські секретарі МЗС і міноборони Латвії Занда Калніня-Лукашевіца і Байба Бльоднієце, мер Риги Мартиньшс Статіс, віцемери Едвардс Смілтенс та Лінда Озола, голова «групи латвійсько-української дружби» Саейми Латвії Алдіс Адамовічс і парламентарі, що до неї входять, Юріс Юраш, Улдіс Будрікіс, а також Посол України Олександр Міщенко та представники української громади Латвії, представники ЗМІ.

Нагадаємо, 14-20 лютого в Ризі проходить тиждень солідарності з народом України. Він розпочався у понеділок з підйому українського прапора на будівлі Ризької мерії. У вівторок в головному храмі латвійської столиці, Домському соборі, відбулося екуменічне Богослужіння за Україну. В середу мер і віцемер Риги Статіс і Смілтенс і посол Міщенко відвідали Ризьку Українську середню школу, де серед іншого відкрили акцію «Діти малюють майбутнє України». Вечорами мерія Риги підсвічується жовто-синіми кольорами. Акції підтримки України проходять всією Латвії – українські прапори підняті біля мерій 30 латвійських міст і самоуправлінь.

Як повідомлялося, Росія накопичує військові підрозділи поблизу кордону та на тимчасово окупованих територіях України. Ці військові приготування Кремль прагнув використовувати для прямого шантажу США та НАТО, висунувши ультиматум з вимогою гарантувати відмову Альянсу від розширення на схід.

Фото: Посольство України в Латвії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-