Українців у Лондоні запрошують на розмову про війну на сході України

Українців у Лондоні запрошують на розмову про війну на сході України

Анонс
Укрінформ
10 лютого історикиня і британська науковиця Олеся Хромейчук презентує в Лондоні свою книгу «Втрата. Історія мертвого солдата, розказана його сестрою», написана на основі особистого досвіду втрати авторкою на війні в Україні свого брата.

Як передає Укрінформ, деталі зустрічі анонсовані на сторінці Ukrainian Events in London.

Зазначається, що зустріч з письменницею відбудеться на безоплатній основі в Українському культурному центрі у Лондоні за адресою: Ukrainian Cultural Centre, 154 Holland Park Avenue, London W11 4UH.

У ході зустрічі авторка книжки прочитає уривки з неї та поділиться особистою історією втрати рідного брата на війні на Донбасі. Зосередившись на своєму особистому досвіді, Олеся спробує донести ідею, що за цифрами в новинах та сухими статистичними даними стоять людські історії болю та втрат, і розкаже про свій складний та суперечливий шлях до прийняття горя та подолання травми.

Читайте також: У Луцьку представили книгу про українських переселенців до Парагваю

Зворушлива розповідь Олесі Хромейчук написана у мемуарно-есеїстичному жанрі та видана німецьким видавництвом ibidem-Verlag у серії «Українські голоси» під загальним керівництвом доктора філософії з політичних наук Андреаса Умланда.

Зазначається, що всі кошти, зібрані під час цього заходу, підуть на університетські стипендії для ветеранів російсько-української війни в рамках проекту British-Ukrainian Aid «Реінтеграція через освіту».

Олеся Хромейчук є директоркою Українського інституту в Лондоні.

Український інститут в Лондоні заснований у 1979 році кардиналом Йосифом Сліпим, Патріархом Української греко-католицької церкви. Метою інституту є поширення у Великій Британії інформації про Україну та українців у сферах мистецтва, мови, літератури, історії, релігії, культури та спадщини, традицій та поточних справ.

Фото: Олеся Хромейчук, Ukrainian Events in London

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-