Міжнародні спостережні місії СКУ та УККА продовжують активну роботу в Україні

Міжнародні спостережні місії СКУ та УККА продовжують активну роботу в Україні

Укрінформ
Міжнародні спостережні місії Світового конґресу українців (СКУ) та Українського конґресового комітету Америки (УККА) після офіційної акредитації активно продовжили свою роботу в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на вебсторінці СКУ.

Зокрема, відбулась офіційна зустріч із керівництвом Центральної виборчої комісії України, де обговорили широкий спектр завдань та викликів у реалізації виборчого процесу на місцевих виборах 25 жовтня.

Також керівники спостережних місій СКУ та УККА провели ряд зустрічей із провідними експертами - представниками громадянського суспільства щодо виборчих процесів та виборчого законодавства в Україні.

«Ключовими були зустрічі з Ольгою Айвазовською, Головою громадської мережі ОПОРА, Олексієм Кошелем, головою Комітету виборців України, Ганною Гопко, головою Мережі захисту національних інтересів «А Н Т С» та Сергієм Васильченком, головою Українського центру суспільних даних», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, предметом обговорення було питання забезпечення чесних, прозорих, демократичних та справедливих виборів, враховуючи нові суттєві зміни в законодавстві, складну епідеміологічну ситуацію в Україні, забрудненість інформаційного простору, брак фінансування на місцях, низький рівень обізнаності суспільства з новими правилами виборів.

В Місії подякували експертам та представникам провідних громадських організацій за можливість ефективної співпраці у підтримці чесних, демократичних місцевих виборів 2020 року.

Читайте також: Кандидати від Союзу українців Румунії здобули рекордні 40 мандатів на місцевих виборах

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конґрес українців та Український конґресовий комітет Америки організували Міжнародну спостережну місію на чергові місцеві вибори 25 жовтня в Україні та провели на початку жовтня робочу зустріч із головою та членами Центральної виборчої комісії (ЦВК).

В СКУ та УККА також запросили волонтерів стати міжнародними спостерігачами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-