Міжнародна організація українських громад «Четверта хвиля» відсвяткує свій ювілей

Міжнародна організація українських громад «Четверта хвиля» відсвяткує свій ювілей

Укрінформ
Міжнародна організація українських громад «Четверта хвиля» (Fourth Wave Canada) запрошує українців Торонто відсвяткувати 15-річчя об’єднання.

Про це йдеться на сторінці організації у Facebook.

«Шановна українська громадо Торонто, запрошуємо всіх на святкування 15-річного ювілею «Четвертої хвилі». На свято запрошуємо не лише членів організації, а всіх, хто бажає розділити з нами приємні спогади, мрії про майбутнє, частування та творчу програму», - йдеться у запрошенні.

Як зазначається, цього дня своїми талантами з пристуніми ділитимуться заслужений артист України, співак, диригент, аранжувальник, громадський діяч Володимир Вермінський; сімейний дует Ігоря та Андріани Артемяк; дует «Кольори»; Наталя Кулинич-Колач та Дейдрі Франсуа тощо.

Серед поважних гостей будуть присутні, зокрема, президент Світового конгресу українців Павло Ґрод; голова Світової федерації українських жіночих організацій Анна Кісіль; голова Конгресу українців Канади Олександра Хичій; президент Конгресу українців Канади, відділ Торонто, Тарас Багрій; член парламенту Канади Іван Бейкер; директор Канадської української імміграційної служби Євген Дувалко.

Читайте також: Українців на Кіпрі запрошують на кінопокази, презентації та свята – оприлюднено план заходів

Як зазначається на сайті міжнародної організації українських громад «Четверта хвиля», вона була створена та офіційно зареєстрована в Канаді 6 лютого 2004 року. Є добровільною неприбутковою неурядовою культурно-освітньою громадською організацією. З серпня 2008 р. «Четверта хвиля» є членом Світового конгресу українців (СКУ).

Своєю метою організація визначила підтримання єдності та розбудову української громади в Канаді; розвиток та популяризація в Канаді українського національного надбання; підтримка зв’язку з українцями в Україні; сприяти взаємообміну досягненнями українців Канади і України в площині культури, науки, освіти, бізнесу тощо; надавати соціальну підтримку потребуючим українцям у Україні тощо.

«Четверта хвиля» співпрацює з СКУ та громадськими організаціями, урядовими структурами, освітніми закладами в Канаді та Україні. Вона самостійно та у співпраці з іншими організаціями проводить різні акції та громадські заходи.

Серед регулярних щорічних заходів, що проводяться «Четвертою хвилею», є, зокрема, благодійний марафон «Діти Торонто – дітям-сиротам в Україні» (проходить з 2014 року) -  масштабний захід, що організовується у співпраці з цілою низкою українських організацій та залученням спонсорів. Щороку під час марафону за активної участі української громади Торонто і околиць проходить збір та відправка в Україну декількох тон одягу, взуття, шкільного приладдя, іграшок та сувенірів. Всі речі надсилаються адресно та партнерам-волонтерам.

Фото: Diaspora.ua, Fourth Wave Canada/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-