У Міннеаполісі шанували українське на фестивалі Ukrainian Heritage Festival

У Міннеаполісі шанували українське на фестивалі Ukrainian Heritage Festival

Фото
Укрінформ
У Міннеаполісі днями пройшов 19-й Фестиваль української спадщини (Ukrainian Heritage Festival).

Про це повідомляється на сторінці фестивалю у Facebook.

Як зазначається, напередодні фестивалю міст I35 через річку Міссісіпі підсвітили жовто-синіми кольорами українського прапора, аби віддати належне українській спадщині.

За кілька годин потому відбулася яскрава церемонія відкриття фестивалю, співорганізатором якого виступив Українсько-американський громадський центр (Ukrainian American Community Center).

Як зазначається, фестиваль є святкуванням на української культури і унікальних традицій. «Продовжуючи традицію попередніх років, ми представляємо артистичні та культурні досягнення нашої громади на місцевому, національному та міжнародному рівнях у галузі народного танцю, музики та інших галузях народного мистецтва», - зазначили організатори.

У рамках фестивалю гостям заходу запропонували культурні виставки, вироби народних майстрів, сувеніри, розваги для дітей, аукціон, страви української кухні та багато іншого.

Зокрема, відбулася міні-виставка кримськотатарської вишивки та виставки писанок, розписаних місцевими майстрами і мисткинею з Переяслав-Хмельницького Ольгою Довгополою.

У програмі фестивалі також були виставка самчиківського розпису та виступи бандуристів. А конкурс з поїдання вареників став веселою традицією фестивалю української спадщини.

Відвідувачі свята, серед іншого, мали можливість придбати книгу 'From Borsch to Burgers' Руслани Вестерлунд (Ruslana Westerlund) з автографом авторки. Книга сповнена міжкультурних відкриттів українки у процессі поєднання двох світів - українського і американського. У своїй книзі, яка з гумором розповідає про подорож Руслани у світ нової їжі, традицій, мови тощо, авторка намагається дати відповідь на питання, які ставить собі кожен, хто полишає батьківщину у пошуках нового життя: хто я тепер, де влаштуюся тощо.

В оргкомітеті фестивалю також зазначили, що отримали листа з найкращими побажаннями та привітаннями з нагоди фестивалю та 55-річчя Українсько-американського громадського центру від члена Конгресу США Діна Філліпса (Dean Phillips).

Лист надійшов і від американської сенаторки Емі Клобучар (Amy Klobuchar). У своєму листі вона, зокрема, пообіцяла «продовжувати боротьбу щодо підтримки української демократії».

Зі свого боку, організатори фестивалю подякували конгресмена та сенторку за їхню підтримку України.

Як зазначається, метою фестивалю Ukrainian Heritage Festival є надихнути людей дізнатися  більше про українську культуру, історію, традиції – давні та сучасні; заохотити українських американців дізнатися про своє українське коріння, шанувати унікальну спадщину та запровадити любов «до всього  українського» у своєму житті.

Фестиваль також покликаний відзначити та поширити українську культуру в Міннесоті шляхом організації культурних заходів, виставок тощо. Ukrainian Heritage Festival є прекрасним майданчиком для місцевих художників, народних майстрів, виконавців та інших творчих особистостей, які бажають продемонструвати свої таланти.

Фото: Stefan Iwaskewycz, #BobIwaskewycz, Ukrainian Heritage Festival, Ruslana Westerlund

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-