Сергій Жадан і Ольга Михайлюк їдуть до Рима з проєктом

Сергій Жадан і Ольга Михайлюк їдуть до Рима з проєктом "роздІловІ"

Укрінформ
Письменник, перекладач, публіцист Сергій Жадан та художниця, режисерка Ольга Михайлюк представлять проєкт "роздІловІ" 26 вересня у Римі.

Про це повідомив Посол України в Італії Євген Перелигін на своїй сторінці у Facebook.

«Непересічна подія у Римі: за сприяння Посольства до Рима приїжджають Сергій Жадан та Ольга Михайлюк із презентацією інтерактивного проекту "роздІловІ". Зустріч відбудеться 26 вересня о 19:00 в приміщенні Caffè Letterario за адресою Via Ostiense, 95 (Рим 00154)», - йдеться у дописі.

Як зазначається, мови заходу - українська та італійська. Вхід вільний.

Нагадаємо, «роздІловІ» є проєктом мистецької агенції АртПоле/Україна. «Багатовимірність проєкту відкриває новий — мультидисциплінарний — спосіб перекладу, в якому, окрім слів, є аудіо/візуальні образи. І тепер, зазвучавши іншими мовами, поезія має шанс не втратити головного: ритму, інтонацій і пауз. На рівні підсвідомого — на рівні звуків, почуттів і дотиків — в роздІлових йдеться про любов і ніжність, війну, забуття й смерть, воскресіння в спогадах, сміх і тишу, і знову — про любов і ніжність», - йдеться на сайті проєкту.

Його учасниками є Сергій Жадан, Ольга Михайлюк та ціла команда у складі музикантів, танцюристів, відеоартистів тощо.

Читайте також: У бразильській Куритібі запрошують на курси з української вишивки

Як відомо, Сергій Жадан є одним з найпопулярніших українських письменників сучасності. Його твори нагороджені численними національними та міжнародними відзнаками і перекладені багатьма мовами. У проєкті «роздІловІ» - авторські тексти, голос.

Ольга Михайлюк (Київ) - режисерка, художниця, перформерка. Працює в Україні, Польщі, Німеччині. Авторка експериментальних мультимедійних проєктів за участю відомих українських письменників, музикантів, відеоартистів. В «роздІлових» - її відбір текстів, драматургія, візуалізація.

Фото: сторінка Євгена Перелигіна у Facebook 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-