Українці Австралії передали колекцію популярних в діаспорі пісень до Музею Революції Гідності

Українці Австралії передали колекцію популярних в діаспорі пісень до Музею Революції Гідності

Фото
Укрінформ
Українці Австралії презентували колекцію популярних серед діаспори українських пісень Національному Музею Революції Гідності.

Про це повідомила регіональна віцепрезидентка Світового конґресу українців Східної, Південної та Південно-Східної Азії, Океанії та Африки Наталія Пошивайло-Таулер у Facebook.

«Декілька українських дисків з патріотичними піснями, які співали і популяризували в українській діаспорі, привезено з Австралії та подаровано до скарбниці #Національний Музей Революції Гідності • Maidan Museum», - йдеться у дописі.

У свою чергу, директор Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло подякував за подарунок.

«Поповнення збірки Національного музею Революції Гідності • Maidan Museum - вініли "Пісні УПА" і "Вставай, народе!", видані у США. Дякую за актуальний дарунок з Австралії віцепрезидентку Світового конґресу українців у Південно-Східній Азії, Океанії та Африці Наталію Пошивайло-Таулер (Nataliya Poshyvaylo-Towler)», - написав Ігор Пошивайло у соцмережі.

Як відомо, «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні — Музей Революції гідності» — майбутній меморіально-музейний комплекс, присвячений подіям Революції гідності.

Заклад створений 18 листопада 2015 року та віднесений до сфери управління Українського інституту національної пам'яті. Указом Президента України від 12 квітня 2016 року отримав статус національного.

18 січня 2016 директором Музею Революції Гідності призначено одного із ініціаторів його створення, голову правління ГО «Музей Майдану» Ігоря Пошивайла.

Фото: Ihor Poshyvailo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-