Канада приєдналася до кінофестивалю

Канада приєдналася до кінофестивалю "Відкрита ніч"

Фото
Укрінформ
У Канаді вперше проходять покази фільмів за програмою українського кінофестивалю “Відкрита ніч”.

Покази відбуваються у Торонто й Оттаві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

В Оттаві любителі кіно зібралися під дахом Українського культурного центру, що належить Спілці української молоді Канади. У Торонто стрічки демонструються в Українському центрі імені Ераста Гуцуляка. 

Обидва заходи зібрали авдиторію у кількадесят осіб, попри те, що голосування за учасників фестивалю відбувається лише на території України. Команду фільму, який здобуде найбільше глядацьких симпатій, чекає приз у 100 тис грн. 

За словами організаторів канадських показів, наступного року вони планують додати до програми ще кілька міст. 

Фестиваль "Відкрита ніч" був започаткований у червні 1997 року як огляд найцікавіших здобутків українського кіно. Нині він є своєрідною лабораторією перевірки сучасних ідей для вітчизняних кінематографістів та пошуку молодих талантів, які можуть стати новим обличчям українського і світового кіно.

Читайте також: Німі ночі: у Києві та Одесі покажуть шість "втрачених" фільмів

Мета фестивалю, президентом і артдиректором якого є кінорежисер Михайло Іллєнко, - підтримка національного кінематографа. А також сприяння фільмам спільного та іноземного виробництва, які зберігають традиції українського мистецтва, пропонуючи нові концепції його розвитку, самоідентифікації та існування в спектрі світових національних кінематографій.

Одночасно з Києвом покази короткометражних фільмів українських режисерів проходять майже на сотні майданчиків по Україні та за кордоном. 

Фото: Максим Наливайко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-