В Румунії вшанували пам’яь жертв депортації кримськотатарського народу

В Румунії вшанували пам’яь жертв депортації кримськотатарського народу

Фото
Укрінформ
Вшанування пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу відбулося в Румунії.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Румунії.

«28 травня 2019 року в Румунії вшанували пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу 1944 року. В рамках заходу у кінотеатрі Національного Музею румунського селянина була презентована фотовиставка та історична драма кримськотатарського режисера Ахтема Сеїтеблаєва», - йдеться у повідомленні.

У заході з нагоди 75-х роковин депортації кримськотатарського народу взяли участь, зокрема, дипломати іноземних країн, акредитованих у Румунії, представники української та татарської спільноти Румунії тощо.

До учасників заходу звернулись Посол України в Румунії Олександр Баньков, заступник Державного секретаря Департаменту з міжетнічних відносин Генерального Секретаріату Уряду Румунії Амен Аледін, керівник Національного Музею румунського селянина Вірджіл Штефан Ніцулеску та Голова Союзу Українців Румунії Микола Мирослав Петрецький.

Представниця Демократичного Союзу Турецько-Мусульманських Татар Румунії Анефі Вілдан виступила з детальною доповіддю щодо депортації кримськотатарського народу у 1944 р., а також порушення Російською Федерацією прав і переслідувань представників кримськотатарського народу після незаконної окупації АР Крим у 2014 р.

Український історико-драматичний фільм «Чужа молитва», який демонструвався у рамках заходу, розповідає засновану на реальних подіях історію про кримську татарку Саїде Аріфову. Під час Другої світової війни дівчина, ризикуючи власним життям, врятувала 88 єврейських дітей.

Фото: сторінка Embassy of Ukraine in Romania/Посольство України в Румунії у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-