Посольство України засудило напад учасників «Безсмертного полку» на українців у Португалії

Посольство України засудило напад учасників «Безсмертного полку» на українців у Португалії

Фото
Укрінформ
Посол України в Португалії Інна Огнівець у понеділок вручила представнику португальського МЗС ноту із засудженням нападу учасників пропагандистської акції «Безсмертний полк» на українських активістів - учасників альтернативного заходу.

Про це йдеться на сторінці Посольства України у Португалії у Facebook.

«Щойно відбулася зустріч Посла України Інни Огнівець з Директором Департаменту з європейських політичних питань Міністерства закордонних справ Португалії Антоніу Сабіду Коштою, під час якої було вручено португальській стороні ноту Посольства України із засудженням агресивних дій з боку учасників акції "Безсмертний полк" проти українських активістів», - йдеться у повідомленні.

Раніше на своїй сторінці у соцмережі українське диппредставництво виступило із рішучим засудженням актів насильства і агресії з боку учасників акції «Безсмертний полк» по відношенню до представників української громади, які вийшли, щоб продемонструвати справжню роль Сталіна в Другій світовій війні, а також весь терор і злочини, вчинені ним проти українців.

У Посольстві також висловили занепокоєння тим, що місцева влада не перешкодила здійсненню таких актів насильства та агресії.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю 5 травня учасники акції «Безсмертний полк» у Лісабоні напали на українців, які вийшли з альтернативною акцією про жертв сталінського терору.

«З боку організаторів («Безсмертного полку» - ред.) відбулася агресія проти українців. Були вирвані плакати, вирваний і розбитий телефон однієї українки, а після акції був вчинений напад на автомобіль одного активіста української громади, якому на очах його однорічного внука розбили фару в автомобілі і він отримав декілька ударів бейсбольною битою по тілу», - повідомив голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.

Читайте також: У Лісабоні учасники акції «Безсмертний полк» напали на українців

Як повідомив Укрінформу Павло Садоха, українські активісти написали у поліції заяви про вчинення нападу.

Напередодні проведення 5 травня 2019 року в м.Лісабон ходи «Безсмертний полк», Посольство України звернулося до португальських офіційних установ (Câmara Municipal de Lisboa, Junta de Freguesia do Areeiro, Junta de Freguesia da Penha de França), за підтримки яких проводитиметься ця акція, з проханням уникнути повторення минулорічної ситуації, коли була використана заборонена в Україні символіка терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

Фото: сторінка Embaixada da Ucrânia na República Portuguesa, Павло Садоха -  у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-