У Буенос-Айресі почався український навчальний рік

У Буенос-Айресі почався український навчальний рік

Фото
Укрінформ
У столиці Аргентини Буенос-Айресі в українській школі розпочався навчальний рік.

Про це повідомляє Український погляд

Маленькі та дорослі українці Аргентини вивчатимуть українську мову та літературу, вокальну та танцювальну техніки, гру на бандурі. Також в рамках навчання будуть проходити семінари з українських народних ремесел, української вишивки та багато іншого.

Як зазначається, курси, пов'язані з різними аспектами української культури будуть проходити щосереди, щоп'ятниці та щосуботи.

Заходи проводяться за адресою Soler 5039-САВА.

Як повідомляється на сторінці Українського культурного товариства  (УКТ) «Просвіта» в Аргентині у Facebook, під час заходу з нагоди відкриття нового навчального року були представлені вчителі, які викладатимуть українську мову на трьох рівнях (садочок, середній та вищий), а також викладачі гри на бандурі, курсів вишивання, малювання писанок та літератури, керівники дитячого та молодшого танцювальних ансамблів.

Єпарх Української греко-католицької церкви в Аргентині Владика Даніел Козелінський у співслужінні з адміністратором Української автокефальної православної церкви отцем Вадимом Дробницею благословили приміщення і, зокрема, нову музичну кімнату.

Видатний український музикант українського походження "Чанґо" Спасюк під час заходу був нагороджений відзнакою та призначений почесним членом УКТ "Просвіта".

Відновили свою роботу український ресторанний заклад "Діброва" і крамничка "Трембіта", де продаються  вироби українських народних ремісників.

У «Просвіті» подякували всім, хто брав участьу відкритті нового навчального року, і запросили охочих поглибити свої знання та працювати для розповсюдження української культури в Аргентині.

Як відомо, в Аргентинській Республіці проживає близько 300 тисяч українців. Більша частина етнічних українців мешкає у столиці і провінції Буенос-Айрес (більше 100 тис.) та провінції Місьйонес (близько 130 тис.).

Фото: з сайту СКУ, Український погляд, сторінки PROSVITA Asociación Ucrania de Cultura у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-