Українці Лівану підтримали звернення до ООН щодо звільнення українських моряків

Українці Лівану підтримали звернення до ООН щодо звільнення українських моряків

Відео
Укрінформ
Українці у Лівані підтримали Звернення до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша щодо негайного звільнення українських моряків з російського полону.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Вадим Свириденко, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій та член української ініціативної групи з підготовки Звернення до Генерального секретаря ООН.

«Вони мешкають у далекому Лівані, але постійно поруч! Українці Лівану, ви неймовірні! 

Дякуємо вам за підтримку звернення до ООН щодо негайного звільнення українських моряків. 

Українці, єднаймося!», - йдеться у повідомленні.

Вадим Свириденко розмістив на своїй сторінці відео, в якому ліванські українці вимагають  звільнення військовополонених моряків і припинення російської агресії в Україні.

Читайте також: Українці Лівану вимагають звільнити українських військовополонених у РФ

Як повідомлялося, українці та друзі України в Латвії підписали 14 лютого Звернення до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, в якому запропоновано вимагати звільнення українських моряків, захоплених в полон Росією.

Напередодні українська ініціативна група, до складу якої входять Герой України, генерал-майор Ігор Гордійчук, Герой України, народна артистка України Ада Роговцева, Герой України, визволений з полону «ЛНР» Володимир Жемчугов, релігієзнавець, визволений з полону «ДНР» Ігор Козловський та Вадим Свириденко, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій, підготувала звернення до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. Мета петиції - прийняття Генеральною асамблеєю ООН резолюції, що стосується прав людини в Автономній Республіці Крим, а також негайне звільнення військовополонених українських моряків.

20 лютого 2019 року цю вимогу передадуть до зібрання Генеральної асамблеї ООН.

Відео: сторінка Вадима Свириденка у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-