Павло Гриб передав вітання українській діаспорі в Грузії

Павло Гриб передав вітання українській діаспорі в Грузії

Фото
Укрінформ
Український політв'язень в РФ Павло Гриб передав вітання українській діаспорі в Грузії і подякував за підтримку.

Про це повідомила Юлія Фрунзе на своїй сторінці у Facebook.

«Лист із російської тюрми від Павла Гриба. Українською. Мабуть, через це роздратовані тюремні цензори заклеїли його так, щоб хоч декілька рядків, але приклеїлося до конверту. І ви, звісно, звернули увагу на сам прекрасний конверт:) Павло передає вітання українській діаспорі в Грузії та дякує за підтримку», - написала Юлія.

«Вірю, що ми дочекаємося вдома всіх наших з російської неволі. Пишіть листи! Це так небагато, що ми можемо зробити, але є підтримкою для них. P. S. На малюнку - грузинське містечко Сігнагі:)», - додала Юлія.

Як відомо, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі, куди поїхав на зустріч із дівчиною, з якою спілкувався в соціальних мережах.

У вересні стало відомо, що він перебуває в слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому пред'явлено обвинувачення в тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Павла викрали працівники ФСБ.

23 липня 2018-го суд зупинив розгляд справи Гриба після того, як з’ясувалося, що обвинувачення грунтувалися на статті Кримінального кодексу, якої не існувало під час інкримінованого злочину. Прокуратура повернула справу до суду у жовтні після виправлення того, що російські ЗМІ назвали "процесуальною помилкою".

7 листопада Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив ще на 6 місяців тримання під вартою для Павла Гриба.

9 листопада стало відомо, що Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру російському слідчому, який висунув незаконне обвинувачення Павлові Грибу.

За словами родичів хлопця, у Павла портальна гіпертензія — синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу й шлунка, асцитом, печінковою недостатністю, і він мусить постійно приймати підтримувальні препарати.

Фото: сторінка Yuliia Frunze у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-