Українці ОАЕ малюватимуть

Українці ОАЕ малюватимуть "петриківку" на ялинкових прикрасах 29 грудня

Анонс
Укрінформ
Українська громада в ОАЕ запрошує 29 грудня на майстер-клас із Петриківського розпису на ялинкових прикрасах.

Про це повідомив Український дитячий клуб в ОАЕ на сторінці заходу у Facebook.

«Передноворічна субота - чудовий час розмалювати власну прикрасу на ялинку відомою українською технікою - Петриківським розписом. Взяти участь у майстер-класі можуть навіть наймолодші учасники, аби було бажання! Приєднуйтесь, аби провести передноворічний час із користю», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що  навчати малечу тонкощам петриківських візерунків буде Юлія Борисова.

Майстер-клас відбудеться у парку , Safa 2 Park 1 на відкритому повітрі в Дубаї. «Знаходиться парк за 10 хв пішки від станції метро Noor Bank, неподалік від Splash N Party. Не переплутайте наш парк із "Сафа" парком, що біля каналу. Тож, чекаємо на вас 29 грудня з 10:30», - зазначають організатори.

Наголошується, що захід передбачає попередню реєстрацію. «Для того, щоб ми знали, скільки матеріалів (кульки, фарби, тощо) закупити, будь ласка, напишіть нам е-мейл до 27 січня включно із темою "Прикраси", вказавши імена дітей, які прийдуть із вами, їхню дату народження і ваш телефон. Саме зареєстровані діти в першу чергу матимуть можливість взяти участь у майстер-класі», - зазначається у повідомленні.

Петриківський розпис, або «петриківка» — українське декоративно-орнаментальне народне малярство, яке сформувалося на Дніпровщині в селищі Петриківка, звідки й походить назва цього виду мистецтва.

Водночас, петриківський розпис — не лише народне мистецтво, що зберігає традиції оздоблення українського житла, але й сучасний живопис. Характерною особливістю петриківського розпису є переважання рослинних візерунків (здебільшого квіткових) і створення передовсім фантастичних, небувалих у природі форм квітів. Нерідко квіти та ягоди поєднано з птахами, іноді використовують зображення тварин і людей, які традиційно мають дещо фантастичний вигляд. 

5 грудня 2013 року року петриківський розпис було включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.  

Фото: Музейний простір

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-