У Йорданії вшанують пам'ять жертв Голодомору

У Йорданії вшанують пам'ять жертв Голодомору

Укрінформ
У понеділок, 3 вересня, в столиці Йорданії відбудеться акція "Запалимо свічку пам'яті", присвячена вшануванню пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933.

Про це інформує прес-служба української дипустанови в Аммані.

"Запрошуємо усіх бажаючих прийти до Парку українсько-йорданської дружби о 17:00 та разом із співробітниками Посольства вшанувати пам'ять жертв Голодомору, запаливши свічку", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 вересня, за 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору, Україна і світ розпочали вшановувати загиблих під час геноциду 1932-1933 років українців. 2 вересня цю акцію підтримали українські громади в Туреччині.

Читайте також: В Анкарі провели службу за жертвами Голодомору та запалили "свічку пам'яті"

За перебігом акції впродовж 85 днів можна стежити на веб-сторінці "85-ті роковини Голодомору", розробленій Українським інститутом національної пам'яті. Там на інтерактивній мапі світу будуть марковані свічками-позначками міста, де відбулися міжнародні вшанування пам’яті жертв геноциду.

Акція ініційована Українським інститутом національної пам'яті, Міністерством закордонних справ України, Світовим Конгресом Українців та Національним музеєм "Меморіал жертв Голодомору".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-