У Південній Кореї активісти вимагають скасувати виступ пропутінського музиканта

У Південній Кореї активісти вимагають скасувати виступ пропутінського музиканта

Ексклюзив
Укрінформ
У Південній Кореї в неділю відбувся мітинг протесту, організований групою активістів VoicesInKorea. Вони виступали проти війни в Україні, а також проти приїзду до Сеула російського пропутінського музиканта, скрипаля і диригента Володимира Співакова.

Про це повідомив Укрінформу лідер VoicesInKorea Євгеній Штефан.

«Наша акція пройшла біля хмарочоса Lotte Tower, де 8 травня у концертному залі Lotte Concert Hall має виступити Співаков. Його запрошено до Сеулу для участі у міжнародному музичному фестивалі», - сказав Штефан.

Учасники мітингу вимагали скасувати запрошення Співакову, заявивши, що його приїзд послужить пропагандистським цілям, а саме — «оббіленню» путінської Росії. Учасники мітингу також звернули особливу увагу корейської громадськості на те, що путінський режим проводить ворожу політику щодо Південної Кореї, надаючи військову допомогу КНДР.

«У такій ситуації запрошення до Сеула путінського посіпаки Співакова зовсім недоречне. Група VoicesInKorea планує провести ще кілька подібних акцій у Сеулі та закликає всіх небайдужих підписати петицію за відміну концерту Співакова», - резюмував лідер групи VoicesInKorea.

Як повідомлялося, напередодні завдяки протестам за день до прем'єри у Південній Кореї було скасовано балетне шоу за участю танцівників із російського "Большого театра".

Читайте також: У Сеулі скасували виставу за участю балерини Большого театру після звернення посольства України

Перед тим, у березні, в Сеулі були скасовані виступи балету за участю Світлани Захарової, російської прима-балерини українського походження і палкої прихильниці Володимира Путіна.

Фото: Kim Seomin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-