Оцінювання проєктів грантового сезону: Український культурний фонд звернеться до НАЗК

Оцінювання проєктів грантового сезону: Український культурний фонд звернеться до НАЗК

Укрінформ
Український культурний фонд звернеться до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо потенційного конфлікту інтересів між окремими членами наглядової ради та дирекцією Фонду у питанні оцінювання проєктів поточного грантового сезону.

Про це повідомляє пресслужба УКФ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Упродовж семи років Український культурний фонд послідовно укріплює систему прозорості та відкритості, що є засадничими цінностями в роботі інституції. З огляду на це, УКФ ініціює звернення до Національного агентства з питань запобігання корупції зважаючи на ризик існування потенційного конфлікту інтересів між окремими членами наглядової ради та дирекцією Фонду у питанні оцінювання проєктів поточного грантового сезону», - йдеться у повідомленні.

В УКФ зазначають, що на час розгляду звернення в НАЗК конкурсний відбір проєктних заявок за програмами «Культурна спадщина», «Відновлення культурно-мистецької діяльності» та «Культура. Регіони» призупинений.

«Члени наглядової ради та дирекція, високо цінуючи довіру культурно-мистецької спільноти до інституції, свідомі того, що конкурсний відбір повинен бути об'єктивним та неупередженим, аби не поставити під сумнів давно задекларовані Фондом принципи відкритості та прозорості в роботі. Прошу митців та діячів культури з розумінням поставитися до вимушеної паузи в конкурсному відборі за двома програмами. Це своєрідна плата за прозорість в роботі. Очікуємо від НАЗК роз'яснення наших подальших кроків, аби мати змогу рухатися далі», - наголосила голова наглядової ради УКФ Наталія Кривда.

Читайте також: Карандєєв розраховує на прозору й ефективну роботу Українського культурного фонду

Команда УКФ висловлює подяку заявникам за розуміння ситуації й перепрошує за затримку в публікації реєстрів.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури та інформаційної політики України затвердило новий склад наглядової ради Українського культурного фонду. Новою очільницею наглядової ради УКФ стала Наталія Кривда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-