У Дніпрі проходить Фестиваль актуального українського мистецтва

У Дніпрі проходить Фестиваль актуального українського мистецтва

Фото
Укрінформ
У Дніпрі вперше відбувається Фестиваль актуального українського мистецтва ДніпроАртСтейдж, в якому беруть участь близько сотні представників творчих професій.

Про це повідомляє пресслужба Дніпровської міської ради, передає Укрінформ.

"У Дніпрі вперше проходить Фестиваль актуального українського мистецтва ДніпроАртСтейдж. Захід вже налічує близько 100 учасників. Це музиканти, художники, поети та театрали", - йдеться у повідомленні.

Як зазначила головна кураторка ДніпроАртСтейджФест 2024 Яна Куницька, учасники презентуватимуть авторський контент, за яким їх і оцінюватимуть. Виняток — вокалісти, для яких допускається виконання не власних композицій.

"Оцінюватимуть виступи поетів, художників та музикантів глядачі. Для оцінювання "театралів" ми запросили професійне журі», — повідомила Куницька.

Читайте також: На Хмельниччині відбувся етнофестиваль гаївок та великодніх пісень

За словами заступника директора департаменту - начальника управління культури департаменту гуманітарної політики міськради Дніпра Євгена Хорошилова, частина ДніпроАртСтейджФест відбуватиметься у будівлі, яка раніше мала назву Телетеатр. Місто хоче спільними зусиллями перетворити цю локацію на сучасний культурний, інноваційний мультиформатний простір для митців.

Загалом фестиваль відбувається на чотирьох майданчиках.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівному 12-14 квітня на базі академічного обласного театру ляльок відбудеться українсько-чеський театральний «Фестиваль взаємності».

Фото: Дніпровська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-