На Житомирщині визначили лауреатів премії імені Івана Огієнка

На Житомирщині визначили лауреатів премії імені Івана Огієнка

Фото
Укрінформ
Комітет із присудження Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка визначив цьогорічних лауреатів у п’ятьох номінаціях.

Про це повідомляє Житомирська ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що цього року на здобуття премії претендували 11 діячів у сферах розвитку духовності, культури, мистецтва, науки та освіти.

Цьогорічним лауреатом премії у галузі громадської, політичної та духовної діяльності став предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Премію в галузі літератури отримає голова Національної спілки письменників Михайло Сидоржевський, поет і публіцист. Лауреатом у галузі науки став доктор історичних наук, професор Василь Марочко.

У галузі освіти визначили двох лауреатів - це громадський і політичний діяч, голова правління Одеської регіональної організації Спілки журналістів України Юрій Работін та політолог, політичний аналітик, історик, релігієзнавець, журналіст кандидат політичних наук Андрій Ковальов.

Лауреатом у галузі мистецтва став заслужений художник України Василь Красьоха.

Читайте також: В Україні оголосили лауреата премії імені Олеся Гончара

Премія заснована з метою вшанування видатного українського вченого-мовознавця, письменника, перекладача, педагога, державного та церковного діяча, уродженця Брусилова на Житомирщині Івана Огієнка (митрополита Іларіона) (1882-1972 рр.). Вона присуджується із 1995 року за заслуги у розвитку національної духовної культури, утвердження української державності, міжнаціональної та міжконфесійної злагоди.

Фото: Житомирська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-