В Україні оголосили лауреата премії імені Олеся Гончара

В Україні оголосили лауреата премії імені Олеся Гончара

Укрінформ
Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило лауреата премії імені Олеся Гончара у 2024 році, нагороду здобув Леонід Петровський за роман «Окрушини долі».

Про це повідомляє пресслужбаДержмистецтв, передає Укрінформ.

"Цьогоріч на конкурс до Держмистецтв надійшло 26 заявок, розглянувши які, члени комітету з присудження премії шляхом відкритого голосування, після жвавої та тривалої дискусії, визначили лауреатом премії Леоніда Петровського. Нагороду автор отримає за роман «Окрушини долі», видану видавництвом «Рута» у 2021 році", - йдеться у повідомленні.

Також члени Комітету відзначили вартими уваги та прочитання твори таких кандидатів на отримання цьогорічної премії: Матвійчук Анатолій – збірка поезії «Скарби. Вибране», видавництво «Саміт-книга», 2020; Мостепан (Мельник) Ірина – Збірка віршів «Глосарій. Книга друга», видавництво «Волинські обереги», 2022; Сливинський Остап – збірка історій «Словник війни», видавництво «Віват», 2023.

Премію імені Олеся Гончара присуджують щорічно за кращі літературні твори, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності українського народу, ідеї незалежності України.

Читайте також: У театрі Лесі Українки представили виставу «Зерносховище»

Як повідомлялося, Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило переможця премії імені Миколи Гоголя у 2024 році, ним став український письменник Василь Іванин.

Фото: istpravda.com.ua, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-