У Тернополі відкрили виставку «Хресна дорога Христа - Випробування України»

У Тернополі відкрили виставку «Хресна дорога Христа - Випробування України»

Фото
Укрінформ
У Тернополі відкрили виставку вишитих картин-стацій «Хресна дорога Христа – Випробування України» в Українському домі.

Про це повідомили в управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Увійшли до експозиції 14 робіт - неймовірних за змістом, технікою та складністю виконання, кольоровою палітрою, які вишило подружжя тернополян, заслужених майстрів народної творчості України Ярослави та Олега Ликтеїв. На полотнах зображено ті знакові моменти шляху Ісуса Христа на Голгофу, які здавна напередодні Великодніх свят несуть у собі особливий зміст і особливе смислове та духовне наповнення», - йдеться у повідомленні.

На виготовлення усіх стації Хресної дороги майстрам довелося напружено працювати два роки, багато допомоги вони отримали від тернополян, які виявили бажання долучитися до процесу вишивання.

«Ідея створення таких робіт виникла в часі відзначення 1000-ліття Різдва Христового. Однак коли почали вишивати, зрозуміли, що таке завдання кільком людям не під силу, і зупинили цю роботу. Але пізніше сталася одна подія, на жаль, трагічна, яка спонукала нас продовжити вишивання цієї Хресної дороги. І ми дуже вдячні тернополянами, які допомогли нам. Ми присвятили ці роботи в пам’ять про сина. Але сьогодні, в такий важкий час для нашої країни, ми бачимо скільки українських синів і дочок пішло від нас. І я закликаю всіх митців України, присвячувати свої твори тим Героям, бо вони повинні жити у віках», - розповів автор Олег Ликтей.

Читайте також: У Львові відкрили благодійну мистецьку виставку робіт дітей та молоді з аутизмом

Виставка вишитих картин-стацій «Хресна дорога Христа – Випробування України діятиме у фоє Українського дому до 14 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, у Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини відкрили виставку «Звитяжці. Пам'яті тих, хто повернувся на щиті» мисткині Ірини Чмелик з Івано-Франківська.

Фото: Управління культури і мистецтв ТМР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-