Всесвітньо відомий скрипаль Василь Попадюк зіграв на тлі знищеної «Мрії»

Всесвітньо відомий скрипаль Василь Попадюк зіграв на тлі знищеної «Мрії»

Фото, відео
Укрінформ
Всесвітньо відомий український скрипаль і композитор Василь Попадюк виконав свій твір «Елегія» у Гостомельському аеропорту, поряд зі зруйнованою «Мрією».

Акцію було приурочено до річниці визволення Київщини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«По-перше, я дуже хотів тут побувати і побачити «Мрію» на власні очі. Коли я прибув у Гостомельський аеропорт і опинився біля легендарного літака, мене охопили тривожні відчуття: великий сум і жаль, що нашу «Мрію» знищили. Весь аеропорт просякнутий сумом. Великий літак, понівечений, стояв там як сирота. Я не планував, яку саме музику я буду грати, тому всі ці почуття полилися з-під смичка самі собою, з глибини мого серця», - розповів музикант.

«Елегія» сповнена суму та скорботи, але водночас - надії та віри в краще майбутнє.

На думку музиканта, його перформанс може стати символом незламності українського духу для всього світу. «Мрія» загинула, але український народ буде жити, творити та мріяти, адже саме мрії роблять нас людьми», - сказав він.

Читайте також: Президент Фінляндії відвідав зруйнований аеропорт «Антонов» у Гостомелі

Як повідомляв Укрінформ, один із найбільших і найпотужніших літаків у світі українського виробництва Ан-225 «Мрія» згорів наприкінці лютого 2022 року внаслідок повітряної атаки російських військ на аеропорт у Гостомелі.

СБУ зібрала беззаперечні докази вини колишніх гендиректора та начальника підрозділу з авіабезпеки ДП «Антонов», дії яких призвели до знищення літака Ан-225 «Мрія».

Фото: Papa Duke band

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-