Ювілейні концерти НАОНІ відбудуться у Києві та Львові

Ювілейні концерти НАОНІ відбудуться у Києві та Львові

Укрінформ
У Києві та Львові в квітні відбудуться ювілейні концерти Національного академічного оркестру народних інструментів (НАОНІ).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«13 квітня 2024 року у концертному залі Палац «Україна» та 23 квітня 2024 року у Львівській національній опері заплановано проведення ювілейних концертів НАОНІ», - йдеться у повідомленні. 

НАОНІ у 2024-му виповнюється 55 років, а генеральний директор - художній керівник Віктор Гуцал відзначає 80-річчя. Він з 1969 по 1979 рр. був диригентом Київського оркестру народних інструментів, а з 1984 року - художній керівник Національного академічного оркестру народних інструментів України.

Гуцал підготував текстову частину книги під назвою «Музичні і «не музичні» історії», в якій ділиться поглядом на історію утвердження національної ідеї в українській культурі, особистими підходами й методами роботи з колективом, солістами, окремими музикантами, аналізує пройдене життя з його моментами зростання, падінь та досягнень.

Читайте також: Молодіжний симфонічний оркестр України готує дві світові прем'єри

Як повідомлялося, у Національній філармонії відбувся концерт творчих колективів Київської муніципальної академії музики ім. Р. М. Глієра в межах XXIX Фестивалю мистецтв «Шевченківський березень 2024».

Фото: Facebook / НАОНІ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-