У Тернополі відкрили виставку борщівських вишиванок

У Тернополі відкрили виставку борщівських вишиванок

Фото
Укрінформ
У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки музейних збірок та приватних колекцій борщівської вишивки.

Про це повідомила Тернопільська ОВА у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У Тернополі в межах Всеукраїнської науково-краєзнавчої конференції з міжнародною участю «Борщівська народна вишивка: зв’язок поколінь» відбулось відкриття унікальної виставки матеріалів із музейних збірок та приватних колекцій борщівської вишивки», - йдеться у повідомленні.

Виставка об’єднує чотири різні колекції борщівських вишиванок із фондів Тернопільського обласного краєзнавчого музею та Борщівського обласного комунального краєзнавчого музею, етногалереї "Спадок" родини Демкур, а також колекцію борщівських вишиванок Віри Матковської, яка налічує понад тисячу жіночих та чоловічих сорочок.

Читайте також: У Чехії відкрилась виставка «кам'яних вишиванок» з Нової Каховки

Під час виставки провели дефіле: «Борщівська сорочка з узором ріллі та кров’ю окроплена доля її». Автентичні костюми презентували студенти Теребовлянського фахового коледжу культури і мистецтв.

Для учасників заходу провели кілька майстер-класів з різних технік борщівської вишивки. Виставка діятиме до 11 травня у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї.

Як повідомляв Укрінформ, у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка авторської ляльки "Князівни та княгині України", де представлені понад 80 ляльок від сорока майстринь.

Фото: Тернопільська ОВА, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-