Карандєєв: Для українців у світі з'явилися нові культурні можливості

Карандєєв: Для українців у світі з'явилися нові культурні можливості

Укрінформ
Україна вже сьогодні має готувати той культурний продукт, який буде важливий і затребуваний як у нашій державі, так й у всьому світі.

Про це сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час Міжнародного форуму «Креативна Україна» 2024, передає кореспондент Укрінформу.

«Культурні процеси зазнали змін, але з'явилися нові можливості для українців у світі. З одного боку, ми прагнемо зберегти те, що у нас залишилось, з іншого боку, ми не маємо іншого виходу, ніж трансформувати наші рішення на нові ринки. Це конкретні ринки, де ми можемо здійснювати не тільки заходи з культурної дипломатії, але й заробляти гроші, де наші митці можуть робити це і для себе, і для нашої країни, сплачуючи податки. Ми маємо вже сьогодні готувати той культурний продукт, який буде важливий і затребуваний в Україні та всьому світі», – підкреслив Карандєєв.

Він зазначив, що сучасні українські митці виступають сьогодні за кордоном, організовують виставки, демонструють результати своєї роботи і уже зорієнтовані на світового споживача, а у той же час вірні українській культурі та традиції.

Читайте також: У МКІП запровадили діалог з ключовими стейкхолдерами у сфері культури - Карандєєв

Карандєєв додав, що культура стає вигідною, на ній можна заробити, і ми маємо цим скористатися.

Як повідомляв Укрінформ, т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв наголосив, що митці, котрі за кордоном представляють українське мистецтво й демонструють український прапор, роблять неоціненний внесок в опір росіянам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-