У МКІП запровадили діалог з ключовими стейкхолдерами у сфері культури - Карандєєв

У МКІП запровадили діалог з ключовими стейкхолдерами у сфері культури - Карандєєв

Укрінформ
Міністерства культури та інформаційної політики запровадило діалог з ключовими стейкхолдерами у сфері культури та механізми їх залучення до прийняття управлінських рішень.

Про це сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час Міжнародного форуму «Креативна Україна» 2024, передає кореспондент Укрінформу.

«Наше сьогодення вимагає від нас надзвичайно оперативного реагування, швидких змін у законодавстві, в регламентах діяльності влади і самих наративах. Шляхом вирішення цієї проблеми є залученість до формування та впровадження державних політик представників активної громадськості та модернового творчого сектору, які стоять на вістрі запитів суспільства та є репрезентантами його вимог до громадських перетворень. Така управлінська філософія лягла в основу усіх останніх управлінських кроків МКІП. Ми запровадили щільний діалог з ключовими стейкхолдерами у сфері культури та механізми їх залучення до прийняття управлінських рішень», – повідомив Карандєєв.

Він зазначив, що міністерством за останні пів року підписані меморандуми про співпрацю та запроваджений щільний режим діалогу з громадськими організаціями та аналітичними центрами.

Т.в.о. міністра культури та інформаційної політики зауважив, що протягом останнього місяця міністерство встановило дієвий контакт з трьома потужними організаціями – аналітичним центром «Інститут законодавчих ідей», громадською організацією «Єдині», Українським міжнародним інститутом відновлення.

За його словами, така співпраця дозволила у прозорий та справедливий спосіб сформувати ефективні інструменти реалізації державної політики у сфері культури.

Читайте також: Українська культура має стати ще одним потужним голосом держави у світі - Зеленська

Карандєєв підкреслив, що формування Наглядової ради Українського культурного фонду стало маркером правильності обраного шляху.

«Утворені спільні робочі групи щодо вдосконалення законодавства у сфері культури у частині визначення повноважень наглядових рад у закладах культури, вдосконалення конкурсної процедури визначення керівників закладів культури державної та комунальної сфери», – зазначив він.

Карандєєв додав, що Україна має відмовитись від класичного управління у сфері культури як директивного керівництва, а держава має сприяти культурним процесам в суспільстві, їх розвитку та поширенню.

Читайте також: У Києві стартував форум «Креативна Україна»

Як повідомляв Укрінформ, т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв зазначив, що в Україні потрібно систематизувати законодавство у сфері охорони культурної спадщини згідно з тими нормами, які діють в Європейському Союзі.

Фото: Євгена Котенка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-