Відбулася прем'єра другого фільму про тероборону із циклу «Готові до спротиву»

Відбулася прем'єра другого фільму про тероборону із циклу «Готові до спротиву»

Фото
Укрінформ
У Чернівцях на великому екрані вперше показали документальний фільм про 107-му бригаду ТрО із циклу "Готові до спротиву".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чому такі фільми важливо показувати цивільним, чому вони важливі для наших майбутніх поколінь? Тому що нам потрібно далі воювати. Ми усвідомлюємо, що війна з нашим ворогом скоро не закінчиться. І ми повинні виховувати в нашому суспільстві повагу до воїнів, спротив до ворога", - сказав перед показом один з авторів фільму, режисер та військовослужбовець ЗСУ Олександр Ткачук.

У Чернівцях відбулася прем'єра фільму про 107-му бригаду ТрО / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

Співавтором фільму є чернівецький журналіст Микола Кобилюк, який з початку повномасштабного вторгнення несе службу в лавах Сил територіальної оборони.

"Ми вперше презентуємо на великому екрані стрічку "107-ма бригада" з циклу документальних фільмів "Готові до спротиву". Це кіно ми знімали із Сашком від перших днів повномасштабного вторгнення, ще перебуваючи у бойовому підрозділі. І завершили зйомки орієнтовно у червні 2023 року, коли ми вже були у зоні виконання завдань", - розповів Кобилюк.

Читайте також: Чернівецька бригада ТрО зняла документальний фільм із циклу «Готові до спротиву»

Автори подякували всім, хто допомагав створювати фільм. Та зауважили, що через технічні складнощі вони не змогли показати всіх побратимів, із якими спілкувалися для стрічки.

Перед початком показу присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих військових 107-ї бригади ТрО.

За словами творців фільму, далі його будуть показувати у кінотеатрах обласних центрів України. Також ведеться робота щодо перекладу кількома мовами - англійською, німецькою, італійською, латвійською, естонською.

Читайте також: Документальні фільми про ТрО хочуть показувати на міжнародних кінофестивалях - Сеітаблаєв

Стрічка про 107-му окрему бригаду ТрО стала другою серією циклу документальних фільмів "Готові до спротиву", який розповідає про підрозділи Сил територіальної оборони ЗСУ. Фільм створений на виробничій базі Служби зв’язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони ЗСУ за підтримки Служби зв’язків з громадськістю регіонального управління Сил ТрО «Захід».

Художній керівник циклу "Готові до спротиву" - український режисер, військовослужбовець ТрО Ахтем Сейтаблаєв, керівник проєкту – полковник Олексій Дмитрашківський.

Як повідомлялося, у Чернівцях в рамках проєкту "Дні кіно від ТрО" відкрили виставку світлин військових тероборони «Довжиною у війну».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-