Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів уперше відбудеться у Сумах

Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів уперше відбудеться у Сумах

Укрінформ
Із 20 по 23 березня у Сумах відбудуться покази спеціальної програми 12-го Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (KISFF).

Про це повідомляє Укрінформ.

«Розширюючи географію фестивалю, організатори KISFF прагнуть сприяти культурному життю у місті, яке регулярно потерпає від російських обстрілів, а ракети вже знищили понад 20 культурних інституцій на Сумщині», - наголосили організатори фестивалю.

На глядачів чекає 8 тематичних програм, які досліджують теми української ідентичності, індивідуальної та колективної пам’яті, що трансформується з часом, сексуальності, яка ставить виклики, та вразливості, притаманній кожному з нас.

На фестивалі у Сумах покажуть актуальний український короткий метр та підбірку локального кіно – історії про Крим і Херсон, а також спеціальну дитячу програму для наймолодших глядачів, яка простою мовою розповідає про повагу до своїх найближчих людей, домашніх улюбленців та всього живого.

«Особливої уваги заслуговує блок переможців KISFF, адже це можливість переглянути найкращі фестивальні роботи, які отримали нагороди Національного та Міжнародного конкурсів. Окрім показів плануються Q&A-сесії з українськими режисерами фільмів, які представлять свої роботи та поспілкуються з глядачами», - зазначили організатори Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів.

Читайте також: Оголосили дати проведення кінофестивалю «Молодість» у 2024 році

Як повідомляв Укрінформ, українські фільми «Ми не згаснемо» й «Фотофобія» увійшли до програми міжнародного фестивалю документального кіно у Женеві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-