Автомобіль із фільму «Я, «Побєда» і Берлін» продадуть на аукціоні

Автомобіль із фільму «Я, «Побєда» і Берлін» продадуть на аукціоні

Укрінформ
Автомобіль, який знімався у фільмі «Я, «Побєда» і Берлін», продадуть на аукціоні, щоб зібрати гроші для ЗСУ.

Про це розповів виконавець головної ролі у стрічці Іван Бліндар після спеціального показу фільму в Івано-Франківську, передає кореспондент Укрінформу. 

«Купили її («Побєду» - ред.) в Запоріжжі за не дуже велику суму… До речі, вона скоро буде продаватися на аукціоні, гроші підуть на ЗСУ», - сказав Бліндар. 

Він додав, що такою була попередня домовленість. Організацією аукціону займатимуться продюсери фільму. 

Бліндар розповів, що у «Побєді» відразу після купівлі виявили низку несправностей, довелося замінювати агрегати й деталі, і під час зйомок у машині все працювало «на найвищому рівні».

«Назвали ми її «Бася», на честь Барбари (доньки Андрія Кузьменка, за книгою якого знято фільм - ред.), і це - один із героїв нашого фільму», - зауважив актор. 

За його словами, у фільмі знімали багато речей, які належали Кузьмі Скрябіну, зокрема магнітофон, який досі стоїть на кухні у вдови музиканта Світлани.

Читайте також: Лист Толкіна до шанувальника продадуть на аукціоні

Бліндар розповів, що готуючись до ролі музиканта Кузьми, він переслухав музику, яку любив Андрій Кузьменко, поспілкувався з його рідними і близькими, побував на могилі музиканта. Та найбільш знаковим моментом стало спілкування з його вдовою Світланою.

«Вона сканувала мене своїм поглядом, свердлила. Я страшно переживав.., але витримав. В кінці розмови вона мені сказала кілька слів, на кшталт того, що довіряє, і дозволила робити так, як я хочу і бачу. Я видихнув», - зізнався актор. 

Фільм знімали близько двох місяців. Зйомки проходили у Києві, Львові, в Карпатах і в Берліні - загалом було понад 50 локацій. 

«Ми робили все, що могли, щоб цей фільм став знаковим. Кожен на майданчику вкладав душу і серце, щоб віддати данину пам’яті про Андрія Вікторовича… Ми хотіли цим фільмом зробити так, щоб справа Кузьми, його творчість, рух і енергія продовжували жити», - сказав актор. 

Для Івана Бліндара це перша головна роль у кіно. Для актриси Марії Стопник, яка зіграла роль дівчини головного героя Барбари, це теж великий дебют у повному метрі. Актори зізнаються, що найголовнішою для них була прем’єра фільму у Новояворівську, де фільм показали військовим. 

Фільм «Я, «Побєда» і Берлін» вийшов не лише в українських кінотеатрах, а й у прокат у Канаді та США. Стрічку покажуть також у Польщі та Німеччині.

Читайте також: Фестиваль у пам’ять про Кузьму Скрябіна відбувся у Львові

«Я, Побєда і Берлін» - художній фільм за мотивами однойменної повісті Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна), режисер стрічки Ольга Ряшина. За сюжетом музикант-початківець Кузьма за три дні до запланованого концерту вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій «Побєді». Там він хоче обміняти раритетну машину на омріяний шестисотий «Мерседес» у відомого колекціонера. Кузьма обіцяє своїй коханій дівчині Барбарі повернутися додому на крутій тачці, а хлопцям з гурту - обов’язково встигнути на виступ. Але вже з перших хвилин подорожі стає зрозуміло, що все пішло шкереберть.

Фільм зняли за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики й Державного агентства з питань кіно. 

Як повідомлялося, прем'єра фільму «Я, «Побєда» і Берлін» відбулась у Києві 12 березня.

Фото: usfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-