Нідерландці володіють творами мистецтва на суму від 7 до 9 мільярдів євро

Нідерландці володіють творами мистецтва на суму від 7 до 9 мільярдів євро

Укрінформ
Нідерландські приватні особи володіють творами мистецтва на суму від 7 до 9 мільярдів євро.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Останніми роками мистецтво стає дедалі популярнішим об'єктом для інвестицій. Нідерландські приватні особи зараз мають твори мистецтва на суму від 7 до 9 мільярдів євро”, - йдеться у повідомленні з посиланням на оцінки трьох найбільших страховиків творів мистецтва.

За даними страхової компанії Liberty, більшість творів мистецтва золотої доби голландського живопису зберігається у спеціальних сховищах, наприклад, у Люксембурзі та Швейцарії. Частково це пов'язано з тим, що вартість деяких робіт настільки зросла, що страховики вважають їх надто дорогими, щоб виставляти. А це означає, що в майбутньому роботи деяких художників буде майже неможливо побачити в музеях, чи відвідувачам доведеться платити значно більше за вхідний квиток.

Читайте також: Музей у Роттердамі придбав сьому картину Вінсента Ван Гога

Як повідомляв Укрінформ, картину нідерландського художника Вінсента ван Гога у рамках арт'ярмарку TEFAF у Маастрихті продали за понад 4,5 мільйона євро. Портрет літньої жінки в білій шапочці була написана в 1884 році, коли художник жив у нідерландському місті Нуенен.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-