Україна представить свій стенд на Лондонському книжковому ярмарку

Україна представить свій стенд на Лондонському книжковому ярмарку

Укрінформ
Україна цьогоріч долучилася до Лондонського книжкового ярмарку, свої книги на заході презентують вісім українських видавництв.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики, передає Укрінформ. 

Ідеться про «Видавництво Старого Лева», «Навчальна книга – Богдан», «Ранок», «Наш формат», CP Publishing, АССА, Tianachu і SNOWDROP. 

Організатором національного стенду для ярмарку є Український інститут книги. Офіційне відкриття заплановане на 17:00 середи, 13 березня.

О 10:00 в International Markets Theatre відбудеться панельна дискусія Power of people. Участь у ній візьмуть: 

  • культурна менеджерка, письменниця, редакторка, директорка Українського інституту в Лондоні, авторка книги «Смерть солдата, розказана його сестрою» Олеся Хромейчук;
  • культуролог, проєктна менеджерка, кураторка у сфері культури та освіти, наукова редакторка, член PEN Ukraine, керівниця освітньо-міжнародного відділу «Музею терору» Ольга Муха;
  • письменник, воєнний кореспондент, аналітик із великим досвідом роботи у сфері міжнародних відносин та дезінформації, автор книги «Війна у 140 знаках: як соціальні медіа змінюють конфлікт у XXI столітті» Девід Патрікаракос;
  • поетеса, есеїстка, доцент катедри культурології Українського католицького університету, запрошена лекторка Оксфордського університету, член PEN Ukraine Ірина Старовойт;
  • старша кореспондентка з міжнародних питань британських газет The Guardian й Observer, лауреатка численних журналістських нагород Емма Грем-Гаррісон. 

Під час дискусії фахівці говоритимуть про спротив України під час повномасштабного вторгнення російських військ, важливість українського громадянського суспільства та його вплив на збереження світової демократії.

Читайте також: У Лондоні презентували книгу британсько-української письменниці про війну з Росією

Як повідомлялося, Лондонський книжковий ярмарок є однією з головних книжкових бізнес-подій міжнарожного рівня. Щорічно захід відвідують понад 25 тисяч професіоналів у сфері видавничої справи. 

У межах ярмарку проходять, зокрема, семінарські сесії за участю відомих видавців, письменників, ілюстраторів, перекладачів і лідерів думок у цій сфері. Також відбувається укладання угод про купівлю та продаж прав на книжки. 

Цьогоріч Лондонський книжковий ярмарок проходитиме з 12 до 14 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-