У Чернівцях до шевченківських днів покажуть фільми «Толока» та «Сон»

У Чернівцях до шевченківських днів покажуть фільми «Толока» та «Сон»

Укрінформ
У Чернівцях з нагоди 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка відбудуться покази фільмів "Толока" Михайла Іллєнка та "Сон" з Іваном Миколайчуком у головній ролі.

Про це у Фейсбуці повідомила Чернівецька міська рада, передає Укрінформ.

"З нагоди дня народження Тараса Шевченка Культурно-мистецький центр імені Івана Миколайчука представляє до перегляду новітню екранізацію романтичної балади поета "Толока" та біографічний фільм "Сон" про його важкий життєвий і творчий шлях", - йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що романтична балада “Толока” режисера Михайла Іллєнка є першою екранізацією творів Тараса Шевченка за останні 50 років. Це фільм-притча, в якому відтворюються найдраматичніші та найгероїчніші епізоди історії України за останні 400 років.

Покази відбудуться 9 та 10 березня у Центрі Миколайчука та 14-17 березня у кіноконцертній залі "Чернівці".

Організатори зауважили, що перед переглядом фільму "Толока" 9 березня о 19:00 глядачам покажуть ексклюзивний бонус - новий ігровий короткометражний фільм "Переможець" із Богданом Бенюком у головній ролі. А після перегляду буде можливість поспілкуватися із режисером Михайлом Іллєнком в онлайн форматі.

Крім того, у Центрі Миколайчука 10 березня о 19:00 глядачів запрошують на показ фільму "Сон" 1964 року.

"Сон" - маніфест антицаризму, біографічний фільм про Тараса Шевченка, де розповідається його історія з дитячих років і аж до заслання. Головну роль, Тараса Шевченка, виконав Іван Миколайчук.

Читайте також: У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкриється виставка рідкісних «Кобзарів»

Вартість квитків на усі сеанси: 50 грн для дітей до 14 років, студентів, пенсіонерів та людей з інвалідністю; 100 грн дорослі. Для військових вхід безкоштовний.

Як повідомлялося, Національна бібліотека для дітей за допомогою цифрових технологій «оживила» твори Тараса Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-